Άλλες υπηρεσίες

Συμβουλευτική υποστήριξη

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας παρέχει:

 

α) συμβουλευτική υποστήριξη και κινητοποίηση για παραπομπή στο κατάλληλο, εγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα σε άτομα ή και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ κ.λπ.) ή συμπεριφορές (τζόγος, διαδίκτυο κ.λπ.).

β) συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς για θέματα που αφορούν τις σχέσεις στην οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών καθώς και σε νεαρούς ενήλικες με στόχο την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη.

 

  • Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής παρέχονται δωρεάν.
  • Το ραντεβού πραγματοποιείται συνήθως άμεσα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
  • Τηρείται το απόρρητο.
  • Πρόκειται συνήθως για μικρό αριθμό συναντήσεων και όταν ενδείκνυται γίνεται παραπομπή σε θεραπευτικές δομές ή σε πιο κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής.
  • Παραπομπή γίνεται μόνο σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή γνωρίζουμε τον τρόπο δουλειάς τους (την θεραπευτική αντιμετώπιση) και είναι αναγνωρισμένα θεραπευτικά προγράμματα που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες.

Αν κάτι σας προβληματίζει…

…σχετικά με την δική σας στάση ή με κάποιο μέλος από το φιλικό και συγγενικό σας περιβάλλον, επικοινωνήστε όσο πιο άμεσα γίνεται με το Κέντρο Πρόληψης.
Συχνά τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης αρνούνται την ύπαρξη του προβλήματος. Έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι την αναζήτηση της κατάλληλης βοήθειας, στην διάρκεια του οποίου το πρόβλημα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Η έγκαιρη παρέμβαση συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος.