Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Προγράμματα

Εκπαιδεύοντας τον πολίτη του @ύριο – Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Πατρέων

Για περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό και τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και ανακοινώσεις πατήστε εδώ: dspp.sch.gr.

Δίκτυο φορέων για την υγεία και ασφάλεια στην νυχτερινή ζωή

Το σκεπτικό του προγράμματος

     Το Δίκτυο Φορέων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Νυχτερινή Ζωή αποτελεί εξέλιξη του Δικτύου Φορέων για την Προστασία των Ανηλίκων από την Χρήση Αλκοόλ το οποίο λειτουργεί από το 2005 στην Πάτρα. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε με βάση το σκεπτικό ότι κατά την διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης κίνδυνοι δεν προκύπτουν για τους ανήλικους και τους ενήλικες μόνο από την κατάχρηση αλκοόλ, αλλά και από την χρήση άλλων ουσιών (νόμιμων ή παράνομων) καθώς και συμπεριφορών που μπορεί να προκαλέσουν σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα κυρίως σε εφήβους αλλά και ενήλικες.

Περισσότερα...

Για άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

     Το Κέντρο Πρόληψης, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα που δέχεται από πολίτες, πραγματοποιεί συναντήσεις ή τηλεφωνικά ραντεβού με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης ή ενδοοικογενειακών σχέσεων καθώς και με μέλη των οικογενειών τους.

  Η συγκεκριμένη παρέμβαση στοχεύει:
 1. στην διερεύνηση του προβλήματος
 2. στην παροχή πληροφοριών σχετικά με θεραπευτικές δομές κατάλληλες για το είδος εξάρτησης ή άλλου ενδοοικογενειακού προβλήματος.
 3. στην κινητοποίηση για την αναζήτηση της κατάλληλης βοήθειας
 4. στην υποστήριξη κατά την διαδικασία παραπομπής στην αντίστοιχη θεραπευτική δομή.

Περισσότερα...

Για την ευρύτερη κοινότητα

Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας

     Εκτός από τα ολοκληρωμένα προγράμματα παρέμβασης σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, το Κέντρο Πρόληψης υλοποιεί κάθε χρόνο και άλλες δραστηριότητες που απευθύνονται στο σύνολο της τοπικής κοινότητας.

  Οι δράσεις αυτές στοχεύουν:
 1. στην προβολή του έργου του Κέντρου Πρόληψης και την ενημέρωση των πολιτών για τις υπηρεσίες που παρέχονται
 2. στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με συγκεκριμένα θέματα
 3. στην δικτύωση με τους τοπικούς φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι κ.λπ.)

Περισσότερα...

Για φοιτητές

Η συνεργασία με το Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών

   Το Κέντρο Πρόληψης αποτελεί ένα από τα πλαίσια πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας. Η συνεργασία με το συγκεκριμένο Α.Τ.Ε.Ι είχε ξεκινήσει ήδη από το 1992, με την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ ενώ από τότε μέχρι και σήμερα ένας σημαντικός αριθμός σπουδαστών έχει ενημερωθεί και εκπαιδευτεί για θέματα που σχετίζονται με την φιλοσοφία και τα προγράμματα πρόληψης μέσα από διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους.

Περισσότερα...