Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Δράσεις έτους 2008-2009

 

 

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης
των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαΐας
2008-2009

 

  Μαθητές Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης

 • 1758 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας συμμετείχαν σε προγράμματα που είχαν ως στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίησή τους για τη πρόληψη των νόμιμων εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά συμπεριλαμβάνονται και ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι τσιγγανόπαιδες.

 

 

  Εκπαιδευτικοί Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης

 • 200 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν σε σεμινάρια και σε ομάδες που είχαν σαν στόχο τη στήριξή στον παιδαγωγικό τους ρόλο και την υλοποίηση δράσεων πρόληψης στο χώρο του σχολείου.

 

  Γονείς

 • 610 γονείς από όλο το Νομό συμμετείχαν σε ενημερωτικές συναντήσεις που έγιναν σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και σε σεμινάρια και εργαστήρια που είχαν ως στόχο την ενίσχυση στο ρόλο τους και τη βελτίωση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

 

 

  Τοπική κοινότητα

 • 60 εθελοντές που λειτουργούν με την εποπτεία και τη στήριξη του Κέντρου Πρόληψης σε 5 Δήμους του Νομού Αχαΐας (Ακράτα, Αίγιο, Βραχνέϊκα, Παραλία, Καλάβρυτα) ανέλαβαν και φέτος δράση με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και άλλους συμπολίτες τους στην πρόληψη των εξαρτήσεων.
 • Υλοποίηση του προγράμματος προστασίας των ανηλίκων από τη χρήση αλκοόλ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος εντάχθηκαν 5 νέοι φορείς στο δίκτυο που έχει δημιουργηθεί δίνοντας μια νέα δυναμική στο πρόγραμμα.
 • Ενημερωτικές συναντήσεις με πολίτες του Δήμου Πατρέων, με εκπροσώπους φορέων, με Δημοτικά Συμβούλια, με 150 στρατεύσιμους και μόνιμο προσωπικό του ΚΕΤΧ Πατρών, καθώς και συνεργασίες με τοπικούς φορείς για την υλοποίηση κοινών δράσεων.

 

 

  Αντιμετώπιση αιτημάτων βοήθειας

 • 46 αιτήματα βοήθειας για χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε τους ίδιους τους χρήστες και τις οικογένειές τους να ζητήσουν βοήθεια από τις αντίστοιχες θεραπευτικές δομές.

 

Ενημερωτικό υλικό

Προτεινόμενη βιβλιογραφία

books

Φυλλάδια

fylladia

 

Ραδιοφωνικά & τηλεοπτικά σποτ

ylikosm