Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς στα σχολεία

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των γονέων, σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των παιδιών και την φετινή χρονιά δίνει την δυνατότητα υλοποίησης ενημερωτικής συνάντησης στο πλαίσιο του σχολείου. Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι η ανάπτυξη ουσιαστικής συζήτησης με τους γονείς μέσα από πρακτικά παραδείγματα της καθημερινής αλληλεπίδρασης γονέων και παιδιών. Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιούνται μετά από αίτημα των Διευθυντών ή των Συλλόγων Γονέων. Τα σχολεία καλούνται να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω θέματα στο οποίο επιθυμούν να εστιάσει η συζήτηση με τους γονείς. Τα θέματα είναι:

 1. «ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ: πώς να προσφέρουμε στα παιδιά μας το σημαντικότερο εφόδιο για τη ζωή τους;»

  • Ποιες συμπεριφορές των γονέων ενθαρρύνουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας των παιδιών;

  • Πότε η επιβράβευση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση των παιδιών;

 2. «ΑΔΕΡΦΙΑ: συγκρούσεις, αγάπη, συνύπαρξη στη καθημερινότητα της οικογένειας»

  • Τι μπορεί να σημαίνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέρφια;

  • Ποια στάση να κρατήσουμε στις συγκρούσεις μεταξύ των αδερφών;

 3. Θέματα που σχετίζονται με την εξάρτηση και την πρόληψη της εξάρτησης (διαδίκτυο – αλκοόλ - ναρκωτικά)

  • Ποιες αιτίες οδηγούν στην εξάρτηση;

  • Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να προλάβουν την εμφάνιση της εξάρτησης;

 

Αν επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για γονείς στο σχολείο σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, καθώς τα αιτήματα από τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κάθε χρόνο αυξάνονται.

Λήξη προθεσμία αποστολής αιτήσεων: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τρεις τρόπους:

 1. Στα τηλέφωνα: 2610 226948 & 2610 623290 καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 και Δευτέρα και Τετάρτη και το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:30

 2. Συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την online αίτηση στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας

 3. Κατεβάζοντας την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ - Αίτηση - και να την στείλετε συμπληρωμένη μέσω FAX (2610 – 226 948, 2610 – 623 290) ή στο Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλο και πιο έντονα αναδύεται στις μέρες μας η ανάγκη για αλληλεγγύη, συνεργασία, σύμπραξη δυνάμεων σε ένα κοινό σκοπό: το σχολείο και η οικογένεια μέσα από όπου τα παιδιά ξεκινούν το ταξίδι τους για την ζωή. Ας τους δώσουμε τα καλύτερα εφόδια που μπορούμε!

 

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.