Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Δελτία τύπου

Δράσεις ομάδων εθελοντών

«Πέρασμα Φαραγγιού Περιστεριώνα Κράθη- Δράση Εθελοντικής Ομάδας ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ»

Δίνοντας ένα μήνυμα ομαδικότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, η ομάδα εθελοντών Ακράτας ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας, υλοποιούν το πέρασμα του φαραγγιού Περιστεριώνα στον ποταμό Κράθη, στην Ακράτα την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9:00 το πρωί με σημείο συνάντησης το ζαχαροπλαστείο Ζέρβας στην Ακράτα με κατεύθυνση μας στο σημείο εκκίνησης της πορείας κοντά στο φαράγγι.

2015-6-28-faraggi-sm

Διαβάστε περισσότεραΔράσεις ομάδων εθελοντών

Ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς στα σχολεία

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των γονέων, σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των παιδιών και την φετινή χρονιά δίνει την δυνατότητα υλοποίησης ενημερωτικής συνάντησης στο πλαίσιο του σχολείου. Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι η ανάπτυξη ουσιαστικής συζήτησης με τους γονείς μέσα από πρακτικά παραδείγματα της καθημερινής αλληλεπίδρασης γονέων και παιδιών. Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιούνται μετά από αίτημα των Διευθυντών ή των Συλλόγων Γονέων. Τα σχολεία καλούνται να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω θέματα στο οποίο επιθυμούν να εστιάσει η συζήτηση με τους γονείς. Τα θέματα είναι:

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

26η Ιούνη: Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

    Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της πρόληψης, οι άνθρωποι που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τον γονέα, τον εκπαιδευτικό, τον έφηβο, τον πολίτη, σε μια χρονική στιγμή που:
  • τα ποσοστά εξάρτησης αυξάνονται καθώς διαχρονικά συνδέονται άμεσα με την αύξηση των δεικτών φτώχειας, ανεργίας, κρίσης αξιών και έλλειψης οράματος
  • η χρηματοδότηση των 72 Κέντρων Πρόληψης από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών έχει μειωθεί κατά 50%
  • η προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων έχει λήξει από τον Απρίλη του 2013 και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανανέωση της
  • τα αιτήματα από κάθε μεριά της τοπικής κοινότητας -σχολεία, οικογένειες, πολίτες- αυξάνονται με απίστευτο ρυθμό (έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 2 χρόνια)

Περισσότερα...

1η συνεδρίαση ΔΣ Κέντρου Πρόληψης 2012-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 4 Σεπτεμβρίου 2012


Βουλιάζει" υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας

Δέσμευση των φορέων ότι θα βρεθούν χρηματοδοτήσεις –
Συνεδρίαση χθες με την παρουσία Αλεξόπουλου

 

    Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως αναπληρωτής εκπρόσωπος ο κ. Γρηγόρης Μπαράκος, από τον Δήμο Πατρέων ο κ. Παναγιώτης Γκίκας, από τον Δήμο Αιγιάλειας η κυρία Β.Ψυχράμη, από τον Δήμο Καλαβρύτων ο κ. Ν.Μαγκαφάς, από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας ο κ. Π.Τριανταφυλλόπουλος, από την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ ο κ. Βασίλης Πασσάς με αναπληρωτή τον κ. Ανδρέα Σαμοθρακίτη, από το Πανεπιστήμιο Πατρών ο κ. Π.Κυπριανός και από τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας ο κ. Γ.Βλάχος.
    Ήταν κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, πως το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας από την σύσταση του το 1998 μέχρι και σήμερα, έχει επιτύχει την μέγιστη σύμπραξη δυνάμεων των εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, των εργαζομένων αλλά και των εθελοντών σε ένα κοινό στόχο. Ο στόχος αυτός αφορά την στήριξη των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών, την ενδυνάμωση των παιδιών και των εφήβων, την ενίσχυση της αλληλεγγύης και του κοινωνικού ιστού και εν γένει την ψυχική υγεία των συμπολιτών μας.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε ο ετήσιος σχεδιασμός του Κέντρου ο οποίος προβλέπει την υλοποίηση: ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς στα σχολεία, σεμιναρίων για γονείς και εκπαιδευτικούς, το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων, ενημερώσεις - εκπαιδεύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόγραμμα για την υγεία και ασφάλεια στην νυχτερινή ζωή, λειτουργία 4 ομάδων εθελοντών (Αίγιο, Ακράτα, Παραλία και Βραχναΐκα) και ανάπτυξη δράσεων στις αντίστοιχες περιοχές, εκπαιδεύσεις επαγγελματιών υγείας, συμμετοχή σε διακρατικά προγράμματα, Πανελλήνια και διεθνή δίκτυα και συναντήσεις με άτομα και μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα. Αξίζει να επισημανθεί ότι την φετινή χρονιά το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ έχει αναλάβει τη διοργάνωση της επετειακής 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης τον Ιούνιο του 2013.
    Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Πρόληψης λόγω δυσκολιών στην χρηματοδότηση από τους αρμόδιους φορείς. Οι εκπρόσωποι των φορέων δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων και την ενίσχυση του Κέντρου Πρόληψης ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του, εκτιμώντας ότι περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες που προσφέρει.
    Όσο η κρίση βαθαίνει θα εντείνεται η ανάγκη του ανθρώπου για στήριξη στην δύσκολη καθημερινότητα του, αλλά και η ανάγκη να δώσουμε όλοι μας όραμα και προοπτική στην ζωή την δική μας αλλά και των παιδιών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εκπρόσωποι των φορέων αλλά και οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι και την φετινή χρονιά θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2610 226948 & 2610 623290.