Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Εφηβεία και Εξαρτήσεις»

afisa bbathmia13-14afisa bbathmia13-14

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας «Καλλίπολις» σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας τη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Εφηβεία και Εξαρτήσεις» . Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στα Γυμνάσια και Λύκεια, και ενδιαφέρονται να κατανοήσουν την έννοια της εξάρτησης καθώς και να δουλέψουν θέματα σχετικά με αυτή στο χώρο του σχολείου.

Στόχοι και Θεματολογία σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα δοθεί η ευκαιρία να δουλευτούν θέματα που σχετίζονται με τα αίτια της εξάρτησης και την φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων, τον μηχανισμό της εξάρτησης στον ανθρώπινο οργανισμό και την λειτουργία του εφηβικού εγκεφάλου σε σχέση με την εξάρτηση. Επιπλέον θα δοθούν στοιχεία για την μεθοδολογία των παρεμβάσεων που σχετίζονται με τα θέματα των εξαρτήσεων και τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισής τους με την κάθε ηλικία. Μετά την υλοποίηση του σεμιναρίου θα υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή παρεμβάσεων στους μαθητές σχετικά με τις εξαρτήσεις.

Τρόπος υλοποίησης

Στο σεμινάριο θα αξιοποιηθούν τεχνικές όπως διεργασία σε μικρές ομάδες, συζήτηση σε κύκλο, προβολή βίντεο, παιχνίδια ρόλων, προσομοίωση παρεμβάσεων στους μαθητές, παρουσίαση θεωρητικών δεδομένων και μελετών στην Ελλάδα

Ημερομηνίες και ώρες σεμιναρίου

18 & 25 Ιανουαρίου, 8 & 15 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο από τις 10:00 ως τις 14:00. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου

Γραφεία Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 35, 1ος όροφος,

τηλ. 2610 226948 & 2610 623290, www.kpachaia.gr

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Εφηβεία και Εξαρτήσεις»

Στοιχεία επικοινωνίας

Χρησιμοποιείστε πεζά (όχι κεφαλαία, εκτός από τα αρχικά) γράμματα.
Αν δεν υπάρχει αφήστε το πεδίο κενό.