Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Ομάδα Ενδυνάμωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας 2019

Αφίσα για ομάδα ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας «Καλλίπολις» διοργανώνει και για την σχολική χρονιά 2019-2020 μια ομάδα για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ομάδα ενδυνάμωσης απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν σε Γυμνάσια και Λύκεια οι οποίοι σε οποιοδήποτε πλαίσιο στο σχολείο, (προγράμματα ΑΥ, project, μάθημα) ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν διάφορες δράσεις που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή ψυχοκοινωνικής υγείας και χρησιμοποιούν την διεργασία της ομάδας ως εργαλείο στο μάθημα τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα είναι να έχει υπάρξει προηγούμενη συμμετοχή στα σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης. Η ομάδα θα λειτουργήσει με μικρό αριθμό μελών και για τον λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στόχος της ομάδας είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στον ρόλο τους, η βελτίωση της επικοινωνίας με τους μαθητές και η αξιοποίηση εγκεκριμένων εκπαιδευτικών υλικών για θέματα εξάρτησης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατάλληλων για την κάθε ηλικία.

Τρόπος υλοποίησης

Στην ομάδα ενδυνάμωσης θα αξιοποιηθούν τεχνικές όπως διεργασία σε μικρές ομάδες, συζήτηση σε κύκλο, προβολή βίντεο, παιχνίδια ρόλων, προσομοίωση παρεμβάσεων στους μαθητές.

Ημερομηνίες και ώρες συναντήσεων ομάδας Ενδυνάμωσης

Ημέρα Τρίτη από τις 17:30 ως τις 19:30

12 & 26 Νοεμβρίου, 10 Δεκεμβρίου 2019, 14 & 28 Ιανουαρίου, 11 & 25 Φεβρουαρίου, 10 & 24 Μαρτίου, και 7 Απριλίου 2020.

Χώρος συναντήσεων ομάδας

Γραφεία Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 35, 1ος όροφος, τηλ. 2610 226948 & 2610 623290, www.kpachaia.gr

Αίτηση συμμετοχής για την ΟΜΑΔΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Στοιχεία επικοινωνίας

Αν δεν υπάρχει αφήστε το πεδίο κενό.