Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Μονογονείς αλλά όχι μόνοι

«Εργαστήρι για μονογονείς από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις»

Αφίσα για το εργαστήρι Μονογονείς αλλά όχι μόνοι

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 18:00-20:30 πρόκειται να υλοποιηθεί εργαστήρι για γονείς που για οποιονδήποτε λόγο μεγαλώνουν μόνοι το παιδί τους είτε έχουν την καθημερινή τους φροντίδα είτε όχι, από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις.

Είναι σίγουρο ότι ο ρόλος του γονιού είναι απαιτητικός σε οποιανδήποτε μορφή οικογένειας και αν καλείται κάποιος να λειτουργήσει, ωστόσο για τους μονογονείς υπάρχουν και επιπλέον προκλήσεις που προκύπτουν από την μετάβαση από την μια μορφή της οικογένειας στην άλλη, από την ανάγκη να βρεθεί μια νέα μορφή σχετίζεσθαι με τον άλλον γονέα, από την αίσθηση μοναξιάς και κούρασης αλλά και από συγκεκριμένες συμπεριφορές των παιδιών.

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας ανταποκρινόμενο στην ανάγκη να υπάρξει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για τους γονείς προτείνει αρχικά την υλοποίηση ενός εργαστηρίου με προοπτική για την συνέχεια. Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί με βιωματικό τρόπο (συζήτηση σε μικρές ομάδες) από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με μακρόχρονη εμπειρία στην εφαρμογή προγραμμάτων για γονείς και ο χώρος υλοποίησης θα είναι τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35). Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο εργαστήρι θα είναι περιορισμένος και για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.

Αίτηση συμμετοχής

Χρησιμοποιείστε πεζά (όχι κεφαλαία, εκτός από τα αρχικά) γράμματα.