Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικά email για τα νέα του Κέντρου Πρόληψης απευθείας στο email σας.

Προγράμματα Πρόληψης 2018-2019

«Έναρξη προγραμμάτων Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας Καλλίπολις προγραμματίζει μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Αχαΐα.

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί από το 1998, με τη στήριξη και εποπτεία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και Εταίρους: την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους: Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, τη Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι η πρόληψη των εξαρτήσεων και η προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσονται τα παιδιά και οι έφηβοι.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς πρόκειται να υλοποιηθούν: σεμινάρια για γονείς παιδιών και εφήβων, σεμινάρια για νηπιαγωγούς, δάσκαλους και καθηγητές, σεμινάρια για ζευγάρια, σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας, ομάδες ενδυνάμωσης γονέων και εκπαιδευτικών, υποστήριξη εκπαιδευτικών στην υλοποίηση δράσεων με τους μαθητές, ομάδες ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους και έφηβους, ομάδες εθελοντών, ανοιχτές εκδηλώσεις και εργαστήρια.

Επιπλέον η επιστημονική ομάδα της Καλλίπολις παραμένει ανοιχτή σε αιτήματα για συνεργασία από τις σχολικές κοινότητες αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/

Ευχόμαστε η σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε να επιφυλάσσει ευκαιρίες εξέλιξης για τον καθένα από εμάς και εμείς να είμαστε σε θέση να τις αξιοποιήσουμε!

μεγάλη αφίσα για προγράμματα πρόληψης 2018-2019